Kurs i sjamanisme - Velkommen til Tina Helen
16910
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16910,bridge-core-1.0.2,translatepress-nb_NO,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

SJAMANENS VERDENER

– ET INTROKURS

På dette kurset vil du få en innføring i tradisjonelle sjamanistiske metoder for å bli kjent med din indre verden. Sjamanismen bygger på urfolkenes gamle tradisjoner hvor de med sin intuisjon skaper balanse mellom natur, mennesker og andre dimensjoner. De har en indre bevissthet om at visdommen ligger i den enkelte og at vi selv innehar kraften til å skape vårt eget liv. Vi vil på disse dagene dele noen teknikker med deg:

Tidspunkt:

Kurs er under planlegging

1. Meditasjon og avspenning.

Vi ønsker å dele ulike måter å skape en indre ro og balanse ved å meditere felleskap. En slik aktivitet i fellesskap vil skape en energi av harmoni og balanse, kjærlighet og lys, som vil virke hjerte-åpnende. Det vil også være en god start på de andre aktivitetene vi vil presentere under kurset.

2. Trommereiser

I sinnet foregår det en uendelig monolog hele tiden. Dette er helt vanlig, men kan oppleves slitsomt når denne dialogen overtar fokus og skaper stress i kroppen. Jeg burde, jeg må, har jeg husket, etc. Trommer, rasler og sang brukes som en type avledningsmanøver slik at «the monkey mind» kan stilne. Lyden av trommer, som gjenskaper gjenskaper jordas rytme eller dine egne hjerteslag gjør at du kan komme inn i en meditativ tilstand. Hjerne-bølgene vil gå fra Beta-bølger (våken og alert) til Alpha-bølger (indre ro) og deretter Theta-bølger (avspenning og meditasjon).

3. Bli kjent med dine kraftdyr

I sjamanismen har kraftdyr en stor rolle. Vi har alle kraftdyr. I perioder har vi flere og flere ulike typer. Andre ganger har vi kanskje bare en som følger oss i en lengre periode. Kraftdyr representerer oss selv og våre egenskaper. De dukker opp og støtter og veileder oss når vi har behov for de egenskapene de er i sterk besittelse av. Ved å bli dette mer bevisst kan vi kommunisere med dem og motta gode råd og vinne kraft vi ikke ante vi hadde tilgang på.

4. Møte egne veiledere

For å klare å lytte innover, få kontakt med egen sannhet og visdom, blir du i sjamanismen introdusert for dine egne veiledere/ dine indre guider. Dette er din sjels stemme som ønsker å vise deg hva som ligger bakenfor frykt og innarbeidede mønstre. Hendelser i barndommen eller voksenlivet kan ha medført at du føler at du egentlig ikke gjør det du ønsker ønsker, føler en tomhet eller leter etter mening. En veileder kan ta ulike former. For noen er de i form av en religiøs skikkelse. For andre en vismann/ viskvinne. Din sjel vil alltid veilede deg på en måte som gir mening og gjenklang.

5. Erfare ulike dimensjoner

Ifølge sjamanismen finnes 4 ulike dimensjoner/ verdener. Kraftdyrene finner vi i «The Lower World og veilederne i «The Upper World». I «The Middel World» er hvor vår daglige væren befinner seg, altså vårt daglige liv. Det finnes en siste verden, «The Under World», hvor fragmenter av oss selv kan havne etter traumatiske hendelser, ulykker og sykdom.

6. Deling

På slutten av hver kursdag vil vi alle samles for deling av inntrykk og opplevelser. Du velger hva du ønsker å dele med gruppen. Hensikten med delingen er at din historie kan gi gjenklang hos andre og ved å dele i fellesskap kan det bli lettere for deg å integrere hva du selv har opplevd.

Ønsker du å bygge på kurset?

I etterkant av introduksjonskurset vil du få muligheten til å følge helgekurs, som vil inneholde flere moduler. Etter fullført kurs vil du selv til ha tilstrekkelig kunnskap til å kunne utøve sjamanistisk praksis i ditt daglige liv, samt lære bort til andre.

Eksempler på moduler:

  1. Sjamanistisk samling
  2. Død og gjenfødelse
  3. Sjamanistisk healing
  4. Sjelehenting

Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål?

nb_NONorwegian